Het thema van The Passion; Alles komt goed, of voor ons ‘Alles kump goed’, sluit perfect aan bij onze mooie gemeente en haar inwoners. Naoberschap is bij ons een groot goed. In Doetinchem en de Achterhoek doen we dingen sámen. We gaan aan de slag om iedereen in onze Doetinchemse samenleving iets terug te geven in deze coronatijd. We bundelen onze krachten - inwoners, ondernemers en organisaties - om onze trots op onze stad en de Achterhoek uit te dragen! Met onze side events zullen we de ‘passie’ en trots van Doetinchem nog maandenlang laten voelen, horen, zien en beleven. 

Hieronder leest u meer over al deze evenementen. We vullen deze informatie steeds verder aan. 

Eerste Avondmaal

Na 14 april gaan we met een rondreizend evenement de wijken in. Dit evenement, het Eerste Avondmaal, vindt een aantal keren plaats in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Uit de evenementen komen ideeën naar voren om dat deel van Doetinchem nog mooier te maken. We zijn bezig om met vele tientallen bedrijven een ‘sociale sponsorpot’ te vullen, om doelen en ideeën straks ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het eerste Eerste Avondmaal zal plaatsvinden op zondag 22 mei van 15:00 tot 17:00 uur in Gaanderen. 

De volgende staan in de planning voor:

Overzicht Eerste Avondmaal
DatumTijdDorp/wijk
9 juli15.30 - 17.30 uurDe Huet/Dichteren
11 september15.00 - 17.00 uurSchöneveld/Oosseld
2 oktober15.00 - 17.00 uurWehl
9 oktober15.00 - 17.00 uurBezelhorst/Overstegen

Evenementen voor de zomer

De binnenstad krijgt richting de zomer een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich op video. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. Vlak voor de zomervakantie gaan we ook samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opvoeren. Daarbij vertalen we het verhaal van The Passion naar onze gemeente en streek.

Alles kump goed-appgroep

We kennen allemaal de buurtpreventie-appgroepen. Doetinchem gaat aan de slag met het sociale zusje hiervan; de Alles kump goed-appgroep. Hierover maken we nog meer bekend.

Eerdere evenementen

Samen kieken

Op diverse locaties in de stad konden belangstellenden via grote schermen samen kieken naar de live-uitzending van The Passion.

Business event

In het theater Amphion organiseerden we op 14 april een business event voor het bedrijfsleven. Hierbij bespraken bedrijven als een soort klankbord de economische agenda van de gemeente. Vervolgens keken we samen naar The Passion.

Ideeën

Wilt u meehelpen of hebt u andere ideeën? Of hebt u een kijklocatie die u beschikbaar wilt stellen? Laat het ons weten via passion@doetinchem.nl.