Het thema van The Passion; Alles komt goed, of voor ons ‘Alles kump goed’, sloot perfect aan bij onze mooie gemeente en haar inwoners. Naoberschap is bij ons een groot goed. In Doetinchem en de Achterhoek doen we dingen sámen. Daarom zijn we aan de slag gegaan om onze Doetinchemse samenleving iets terug te geven in de coronatijd. We bundelden onze krachten - inwoners, ondernemers en organisaties - om onze trots op onze stad en de Achterhoek uit te dragen! Met onze side events hebben we de ‘passie’ en trots van Doetinchem nog maandenlang laten voelen, horen, zien en beleven. 

Hieronder leest u meer over al deze evenementen.

Eerste Avondmaal

Met een rondreizend evenement gingen we de wijken in. Dit evenement, het Eerste Avondmaal, vond vijf keer plaats in Doetinchem, Wehl en Gaanderen. Uit de evenementen kwamen ideeën naar voren om dat deel van Doetinchem nog mooier te maken. Lees meer op de pagina Eerste Avondmaal: de winnende ideeën.

Evenementen voor eind 2022

De binnenstad krijgt een Doetinchemse Passie Toer. Hierbij presenteren de ondernemers en horecazaken zich op video. Zo kunnen toeristen zien wat er in een straat te vinden is. Eind 2022 gaan we ook samen met diverse koren, dansgroepen, bandjes en bekende Achterhoekers in de binnenstad de Doetinchemse variant van The Passion opvoeren. Daarbij vertalen we het verhaal van The Passion naar onze gemeente en streek.

Eerdere evenementen

Samen kieken

Op diverse locaties in de stad konden belangstellenden via grote schermen samen kieken naar de live-uitzending van The Passion.

Business event

In het theater Amphion organiseerden we op 14 april een business event voor het bedrijfsleven. Hierbij bespraken bedrijven als een soort klankbord de economische agenda van de gemeente. Vervolgens keken we samen naar The Passion.