Bent u een ondernemer op het gebied van grootschalige duurzame energieopwekking en/of hebt u een initiatief voor ogen in de gemeente Doetinchem? Neemt u dan kennis van het beleidskader Duurzame energieopwekking in Doetinchem. In dat beleidskader staan de regels waar initiatieven voor duurzame energieopwekking aan moeten voldoen. Deze regels zorgen ervoor dat de initiatieven afgestemd worden met hun omgeving en zo goed mogelijk in het landschap worden ingepast.

Zonnige bedrijfsdaken

Hebt u als ondernemer of vastgoedeigenaar een pand met een dakoppervlak groter dan 500 m2? Dan is het heel aantrekkelijk om zonnepanelen op het dak te leggen. Agem voert mede in opdracht van gemeente Doetinchem het programma Zonnige Bedrijven uit. Dit programma heeft als doel om Achterhoekse ondernemers te ontzorgen en een kant-en-klaar businessplan uit te werken. In dit plan wordt zichtbaar óf en zo ja hoe interessant het is om van uw dak een zonnedak te maken.

Van boerenbedrijf naar zonneboer

Stoppen als boerenbedrijf en doorstarten als zonneboer. Op veel leegkomende erven bestaat de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Zo ontstaat er een nieuwe bron van inkomsten. Het programma Zon op Erf helpt u daarbij. Er zijn verschillende financieringsvormen beschikbaar voor dit traject, zelf investeren is dus geen voorwaarde.

Terug naar de startpagina Energie & Duurzaamheid

Hebt u gevonden wat u zocht?