Hebt u een stuk grond of een dak tot uw beschikking en wilt u dit samen met een aantal inwoners gaan gebruiken om energie op te wekken door middel van zon of wind? Als gemeente juichen we eigenaarschap bij onze inwoners toe. Dit levert naast de kosten ook direct winst op. Er is bij de provincie Gelderland een subsidie beschikbaar voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Ook is er een lening beschikbaar om de ontwikkelkosten van een zonnepark of windpark voor te financieren. Bekijk hiervoor de website van Provincie Gelderland .

Agem energieloket

Wilt u zelf zonnepanelen op uw dak maar weet u niet waar te beginnen of wilt u hulp bij het maken van afwegingen? Bij Agem kunt u terecht voor al uw vragen over zonnepanelen op uw dak en welke installateurs u daarvoor kun benaderen. Als u ze niet zelf op uw dak wilt, kunt u uitzoeken of u zich kunt aansluiten bij een “postcoderoos initiatief”. Op de website van Agem vindt u onder Energie opwekken meer informatie.

Inspiratie

 Wilt u inspiratie, neemt u dan eens contact op met de Energie Coöperatie Duurzaam Doetinchem of Coöperatie Zonneklaar. Ook kunt u jaarlijks meedoen aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Daar kun u diverse woningen met zonnepanelen van binnen en buiten bekijken.

Hebt u gevonden wat u zocht?