Sinds mei van dit jaar gaan we, als vervolg op The Passion, met een rondreizend evenement de wijken in. Uit ieder ‘Eerste Avondmaal’ komen ideeën naar voren om dat deel van Doetinchem nog mooier te maken. Het publiek kan stemmen op drie ideeën. Met behulp van een ‘sociale sponsorpot’ wordt het winnende idee ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Overstegen en Noord, wijken met een eigen verhaal

De vijfde en laatste editie van Het Eerste Avondmaal gaat over de wijken Noord en Overstegen. Op zondag 9 oktober is het evenement in de Heilige Geest Kerk op de grens van Overstegen en Doetinchem Noord. Vanaf 15.30 is iedereen welkom om over de wijken Noord en Overstegen mee te praten. Om 16.00 uur start de liveshow die duurt tot ongeveer 17.45 uur. Toegang is gratis en halverwege de opnames staat er een lekker soepje klaar voor de aanwezigen.

Onderwerpen

Tijdens het Eerste Avondmaal voor Overstegen en Doetinchem Noord komen de volgende onderwerpen aan bod:

•    Op zoek naar ontmoeten en verbinden

Nergens in Doetinchem zijn zo veel ideeën om elkaar te ontmoeten en bewoners met elkaar te verbinden als in deze wijken. Tijdens het Eerste Avondmaal spreken we met initiatiefnemers die op verschillende plekken zorgen voor ontmoetingen tussen mensen. Of het nou gaat om de Buurtkamer, Het Noorderlicht, de saamhorigheid op Kleintjeskamp, mini manna of andere 'particuliere' initiatieven: dit deel van Doetinchem leeft als geen ander. Maar hoe verbinden we bewoners aan elkaar die elkaar nog niet ontmoet hebben? 

•    Overstegen en Noord: een ABCD'tje?

Er zitten veel bijzondere verhalen en bewoners in dit deel van Doetinchem. Zo is er sinds kort een gezamenlijke moestuin. Ook vinden we hier sportpark de Bezelhorst, Rozengaarde en is er veel groen. En er zijn nog veel meer voorzieningen die voor leven in de brouwerij zorgen. Maar hoe verbind je dit aan elkaar? Hoe zorgen we er samen voor dat al deze voorzieningen ook echt iets toevoegen aan het wonen in deze wijken? Zit de oplossing in meer samen bewegen, letterlijk en figuurlijk en hoe krijg je bewoners zo ver? 

Woont u in Doetinchem Noord of Overstegen? Kom op 9 oktober naar de Heilige Geest Kerk en denk mee!