De 3 ideeën 

Idee 1: De Gaanderense Kilometer

Een buitenparcours door Gaanderen, waar zowel bewegen, natuur en ontmoeten voor kinderen en volwassenen samenkomen met een actieve hangplek voor jongeren. Toegankelijk voor iedereen. Extra: dit project kan aansluiten op een bestaand plan/initiatief van vele verenigingen in Gaanderen.

Idee 2: De Evenementenjaarkalender

In Gaanderen wordt een onafhankelijke denktank/kernteam samengesteld om met bestaande evenementen en nieuwe ideeën tot een eventjaarkalender te komen. Van aansluiten op bestaande evenementen (bijvoorbeeld: feest voor jong en oud na binnenhalen 4daagse) tot startkapitaal voor nieuwe initiatieven, inclusief mobiel pakket met faciliteiten.

Idee 3: Dorpsmarketing-loket Gaanderen

Een platform dat zowel online als fysiek (loket) vorm krijgt en alle faciliteiten, clubs, verenigingen, evenementen en bijvoorbeeld banen, stages, maar ook winkelaanbod in Gaanderen communiceert. Zo wordt communicatie en 'dorpsmarketing' het centrale punt in Gaanderen. Dit kan aansluiten/overkoepelend zijn bij bestaande initiatieven. 

De stemmen worden geteld

U kon stemmen tot en met 19 juni. Op dit moment tellen we de stemmen. De uitslag maken we zo snel mogelijk bekend.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens het Eerste Avondmaal in Gaanderen werden besproken, zijn:

Speelplekken en natuureducatie voor kinderen uit het dorp

Kinderen uit een dorp hadden altijd al een streepje voor: niet te beroerd om door weer en wind de fiets te pakken, veel buitenspelen en opgevoed met naoberschap en de natuur. Maar glipt ons dat niet uit de vingers? Moeten we niet investeren in spelenderwijs natuureducatie? 

Horeca en evenemententerrein

Ieder dorp en dus ook Gaanderen wil vitaal, levendig en jong zijn. Daar zit de toekomst. Maar moeten we dan in Gaanderen niet meer doen om evenementen en horeca het hart van ons dorp te laten zijn? We spreken over initiateven en uitdagingen en hopelijk komen we tot een gouden idee?

Communicatie en marketing van al het moois dat Gaanderen te bieden heeft

Eigenlijk heeft Gaanderen alles. Maar vergeten we soms alle voorzieningen en al het moois in ons dorp te promoten, of op zijn minst over te communiceren zo dat iedereen weet wat we te bieden hebben. En misschien moet dat in deze tijd wel op een heel andere manier. Heb jij een goed idee?

Video

We hebben het Eerste Avondmaal in Gaanderen gefilmd. Bekijk hier Het Eerste Avondmaal in Gaanderen.