Jong en oud(er): álle Achterhoekers zijn op 1 juli van 14.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij het feestelijke wederopbouwfestival Een Nieuwe Tijd!, in de SSP-hal aan de DRU-Laan 2 in Ulft. Opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen met hun (klein)kinderen genieten van een festival waar verleden, heden én toekomst samenkomen.

Neem deel aan de rondleiding over het DRU-industriepark, bezoek de vintagemarkt en de kledingruilbeurs (kleding meenemen dus!) of volg één van de interessante lezingen. Er is naoorlogse live muziek door singer-songwriter Rocco Ostermann en de band Rumblin’ Rat Rods. En natuurlijk spelen we oudhollandse spelletjes, een wederopbouwquiz en is er lekker eten en drinken.

SRV-wagen

En wat te denken van de collectie oldtimers en solexen die te bekijken zijn én de nieuwe elektrische Brekr; bezoekers kunnen erop op de foto. Natuurlijk mag ook de de SRV-wagen niet ontbreken die afgelopen periode door alle samenwerkende Achterhoekse gemeenten reed. De wagen is omgebouwd tot interactief minimuseum met een escaperoom, waarin bijzondere spullen en verhalen uit de wederopbouwtijd worden verbonden met de duurzaamheidsvraagstukken van nu. Informatief én spannend!

Slot van een bijzonder wederopbouwproject

Het festival Een Nieuwe Tijd! sluit een bijzonder samenwerkingsproject af. Elf Achterhoekse gemeenten brachten samen het erfgoed van de wederopbouwperiode op allerlei manieren onder de aandacht. Zo is veel meer kennis over en waardering ontstaan voor die tijd. Daarmee kunnen we ons voordeel doen in de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken die nu spelen, zoals de woningnood, schaarste van materiaal en de overgang naar duurzame energie.

Festival Een Nieuwe Tijd op 1 juli bij de DRU