In de gemeente Doetinchem zijn er acht nieuwe watertappunten waar u uw flesje kunt vullen met fris drinkwater. Dat is wel zo prettig wanneer het buiten warm is of wanneer u bijvoorbeeld aan het sporten of bewegen bent. Het is belangrijk en gezond om genoeg water te drinken. Daarom zetten we ons in om dit gemakkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Deze week is het de Doetinchemse Waterweek. Deze week, die Sport-ID organiseert, is een mooi moment om de nieuwe drinkwaterpunten te introduceren.

Patrick Moors, wethouder gemeente Doetinchem: ‘’Deze drinkwaterpunten raken verschillende onderwerpen waar ik mij als wethouder mee bezig houd: ‘sport’, ‘spelen’ en ‘water en riolering’. Het is enorm belangrijk dat we voldoende water drinken. Zeker wanneer het warm is of wanneer je net hebt bewogen. Door klimaatverandering krijgen we ook steeds meer met (extreme) hitte te maken. Daarom juich ik deze drinkwaterpunten van harte toe. Ik hoop dat veel inwoners en bezoekers er verfrissing door vinden!’’

De Doetinchemse Waterweek

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 mei is de Doetinchemse Waterweek. Een mooi moment om de verschillende watertappunten in onze gemeente extra onder de aandacht te brengen. Sommige van deze punten staan er al een tijdje, terwijl andere kortgeleden zijn geplaatst. Weet u ze goed te vinden?

Locaties van de watertappunten

U vindt de drinkwaterpunten op de volgende plekken in onze gemeente:

  1. Station Wehl
  2. Station Gaanderen
  3. Station Doetinchem
  4. Station De Huet
  5. Hamburgerstraat in Doetinchem
  6. Houtsmastraat in Doetinchem
  7. Watertapweg in Gaanderen
  8. Mispelplein (bij Oude IJsselbrug) in Doetinchem

Bekijk de watertappunten op de kaart.

Er volgen nog meer locaties

Samen met Buha zoeken we dit jaar naar plekken voor extra drinkwaterpunten. Het gaat om plekken waar veel mensen samenkomen of waar veel mensen langs fietsen/wandelen. Én, waar op dit moment nog geen andere drinkvoorzieningen zijn.