Op zondag 11 september was de derde editie van Het Eerste Avondmaal bij de Zonneboom in Oosseld. De aanwezige gasten vonden elkaar in drie goede ideeën. Het was mooi om te zien hoe de open microfoon samen met de tafelgasten snel tot eensgezindheid leidde. Net als bij de andere edities mag er weer gestemd worden en wordt het winnende idee ook echt uitgevoerd met behulp van een sociale sponsorpot.

Drie ideeën

Dit zijn de drie ideeën van de inwoners van Oosseld en Schöneveld:

 1. Het Wijk Reisbureau
  Door en voor de buurt een eigen reisbureau. Niet om alleen reisje door Oosseld en Schöneveld te organiseren, maar ook om kleine evenementen, tochten door de buurt en andere activiteiten aan te kunnen bieden. Om elkaar weer te ontmoeten en te verbinden (ontmoeting, beleving, beweging en leren over je wijk en elkaar). Daarbij wordt ook gezocht naar de mogelijkheid om dit op meerdere locaties te doen en in combinatie met sport en bewegen.
   
 2. Van toen naar nu: de ziel van de wijk in beeld
  Niet alleen wijkbewoners in contact brengen met elkaar om over de historie van de wijk te praten, maar die ziel en dat verleden ook nadrukkelijk zichtbaar maken in de wijk. Zo werd bijvoorbeeld een idee geopperd om op de stenen slang voor de Zonneboom een soort Canon-van Oosseld te maken met tekeningen en schilderingen vanuit het verleden van de wijk. 
   
 3. De Dierenweide
  Om de senioren van en op Schavenweide in contact te brengen met de buurt en de jeugd, is het plan om bij Schavenweide een dierenweide aan te leggen. Middels de dieren hopen de bewoners dat er zo een ontmoetingsplek ontstaat tussen jong en oud, met plezier, bewegen en zorg. De Annehoeve heeft haar medewerking in de verzorging door de weeks al toegezegd mocht de weide er komen.

Uitzending terugkijken en stemmen

Stemmen kan nog t/m 30 september via avondmaal-oosseld-schoneveld. Hier kunt u ook de uitzending terugkijken.