Verenigingen in gemeente Doetinchem kunnen gebruik maken van een lokale steunmaatregel. Deze steunmaatregel in de vorm van een subsidie hebben we opgezet als gevolg van de gestegen energiekosten. Verenigingen kunnen vanaf 1 maart gebruik maken van deze subsidie.

Wethouder Patrick Moors: ‘De stijgende energiekosten zorgen voor veel uitdagingen. Als gemeente krijgen we signalen van maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen dat de stijgende energiekosten de toekomst onzeker maken. Gelukkig neemt het Rijk landelijke maatregelen. Deze landelijke maatregel geldt voor de extra kosten tussen november 2022 tot en met december 2023. Ook voor november 2022 waren de extra kosten al hoog. Daarom hebben we deze lokale steunmaatregel opgezet: om een deel van de extra kosten van vóór november 2022 te betalen.’

De lokale subsidieregeling energiekosten

Om het zo makkelijk mogelijk te houden, werkt onze lokale steun op dezelfde manier als de landelijke steun. Dat betekent: we bepalen de vergoeding op basis van een drempelprijs voor elektra en gas en het energieverbruik en de betaalde prijs voor elektra en gas. Het prijsverschil tussen de drempelprijs en de betaalde prijs vergoeden we voor 50%. In de lokale regeling kijken we naar de maanden januari 2022 tot en met oktober 2022. Er geldt een subsidieplafond van €300.000.

De landelijke regeling Tegemoetkoming Energiekosten

Landelijk werkt het Rijk aan de Tegemoetkoming Energiekosten, ook wel TEK. De TEK werkt dus op dezelfde manier als onze lokale regeling. Het enige verschil is: de TEK geldt voor november 2022 tot en met december 2023. Organisaties kunnen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 deze TEK aanvragen. Informatie en voorwaarden zijn te vinden op www.rvo.nl(externe link).

Neem voor meer informatie contact met ons op

Bij vragen over dit onderwerp zijn we telefonisch bereikbaar via (0314) 377 377. U kunt uw vragen ook mailen naar subsidies@doetinchem.nl.