Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval. Dat is goed voor het milieu én onze economie.

Circulariteit in Doetinchem

Als gemeente vinden we dit belangrijk en maakt circulariteit al onderdeel uit van onze aanbestedingen en werken we toe naar een circulair ambachtscentrum. Een plek waar van afval weer een grondstof of product wordt gemaakt.

Circulair bouwen

We spreken van circulair bouwen als bij de totstandkoming van een gebouw zo min mogelijk nieuwe grondstoffen worden gebruikt en zo min mogelijk vervuiling plaatsvindt. Dat geldt voor de hele keten van ontwerp, tot bouw, tot exploitatie van het gebouw. Op de pagina Duurzaam bouwen leest u er meer over. Ook staan er voorbeelden en links op de pagina.

Repair café

Circulair betekent ook spullen repareren in plaats van weggooien en iets nieuws kopen. Bij het Repair Café Doetinchem(externe link) helpen handige vrijwilligers u bij de reparatie van apparaten en kleding.

Terug naar de startpagina Doetinchem duurzaam

Hebt u gevonden wat u zocht?