Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Na gebruik kunnen producten gedemonteerd worden en de materialen opnieuw worden gebruikt. Circulariteit gaat dus uit van een wereld zonder afval. Dat is goed voor het milieu én onze economie.

Circulariteit in Doetinchem

Als gemeente vinden we dit belangrijk en maakt circulariteit al onderdeel uit van onze aanbestedingen en werken we toe naar een circulair ambachtscentrum. Een plek waar van afval weer een grondstof of product wordt gemaakt.

Dit is een begin en kan nog veel beter. Restafval/grondstofstromen zouden beter in beeld gebracht kunnen worden en aanvragers en afnemers zouden elkaar beter moeten kunnen vinden. De komende jaren werken we toe naar een visie en een kader waar Doetinchem voor staat als het gaat om circulariteit. Tot die tijd verwijzen wij ondernemers die nu al willen beginnen met circulair ondernemen naar de website van het Versnellingshuis. Daar is veel kennis en informatie te vinden en ook kunt u geholpen worden met het zetten van de juiste stappen.

Terug naar de startpagina Energie & Duurzaamheid

Hebt u gevonden wat u zocht?