In november en december van 2022 konden huishoudens met een kleine portemonnee gebruik maken van de boodschappenpassenactie. De actie verliep erg succesvol. In totaal zijn ongeveer 6000 boodschappenpassen ter waarde van 50 euro uitgegeven. Ieder huishouden kon de pas maximaal 3 keer aanvragen. Dit komt neer op ongeveer 2000 huishoudens. 

Verlichting rond de feestdagen

Wethouder Jorik Huizinga is blij met het verloop van de boodschappenpassenactie: ‘Het is mooi om te zien dat we met behulp van de deelnemende supermarkten iets extra’s hebben kunnen doen voor inwoners die het financieel lastig hebben. We staan het hele jaar door klaar voor deze groep inwoners. We kunnen hen op veel verschillende manieren ondersteunen. Door de sterk gestegen prijzen, vonden we het juist rond de feestdagen belangrijk iets extra’s te bieden. Ik hoop dat de 6000 aangevraagde passen voor enige verlichting hebben gezorgd rond de feestdagen.’ 

Boodschappenpassen leveren zo’n 850 nieuwe deelnemers aan Meedoenarrangement op 

Inwoners konden de boodschappenpassen aanvragen via de website van het Meedoenarrangement. Dit was een bewuste keuze. ‘Het is belangrijk dat inwoners de weg naar het Meedoenarrangement weten te vinden. Want, heb je recht op ondersteuning vanuit het arrangement? Dan is het zonde als dat blijft liggen. We hopen natuurlijk dat de (nieuwe) deelnemers ook in 2023 volop gebruik blijven maken van het Meedoenarrangement’, aldus Jorik Huizinga.

We hebben de drempel om deel te nemen aan het Meedoenarrangement verlaagd 

Vanaf 1 januari 2023 kunnen meer mensen gebruik maken van het Meedoenarrangement. Vorig jaar konden mensen met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimumloon er gebruik van maken. Vanaf dit jaar geldt dat voor inwoners met een inkomen tot 130% van het wettelijk minimumloon. Bovendien stijgt het minimumloon. Hierdoor kan een grote groep ‘nieuwe’ inwoners vanaf dit jaar gebruik maken van het Meedoenarrangement. Het is in 2023 dus de moeite waard om (opnieuw) te controleren of u in aanmerking komt voor het Meedoenarrangement. 

Kijk voor meer informatie op www.meedoenarrangement.nl(externe link). Aanmelden voor het Meedoenarrangement kan weer vanaf 18 januari. Meer informatie? Neem contact op Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons  bureau voor Financiële Ondersteuning. Wij zijn te bereiken via (0314) 377 377. U kunt ook meer informatie vinden op www.meedoenarrangement.nl(externe link).