Duitsland en Nederland vormen van oudsher belangrijke handelspartners van elkaar. Toch bestaan er nog altijd culturele, juridische en fiscale obstakels die het zakendoen over de grens in de weg staan. Daarom organiseren we de bijeenkomst “Zakendoen over de grens, Grenzüberschreitende Geschäfte” op vrijdag 20 mei in Doetinchem.

Tijdens de netwerkbijeenkomst komen experts aan het woord over mogelijkheden van grensoverschrijdende samenwerking. De deelnemers krijgen informatie over de do’s en don'ts van het zakendoen in het buurland. Daarbij komen verschillende onderdelen van interculturele samenwerking tussen Duitsland en Nederland aan bod.

Programma

We ontvangen u graag vanaf 13.30 uur bij Innovatiecentrum de Steck in Doetinchem. We gaan het hebben over de volgende onderwerpen:

  • Nederland & Duitsland in cultureel, historisch en economisch perspectief
  • Zakendoen over de grens
  • Digitale transformatie in de grensregio
  • Subsidiemogelijkheden INTERREG VI

De bijeenkomst duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kijkt u op de website van de Duits-Nederlandse Businessclub. Daar kunt u zich ook meteen aanmelden. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar h.teunissen@doetinchem.nl.

De bijeenkomst is een initiatief van de Gemeente Doetinchem, Oost NL, De Steck Innovatiecentrum, het Consulaat Honorair van Nederland te Kleve, de Duits-Nederlandse Businessclub en STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater met ondersteuning van mediapartner Mediamixx.