Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief!

RSS
Dit item is verlopen op 04-06-2017.

Actueel bericht, 4 april 2017

Op 3 mei 2017 start in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Aalten en Oost Gelre de cursus Politiek Actief. Wil je kennismaken met de lokale politiek en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn om hier invloed op uit te kunnen oefenen? Dan kun je je nu inschrijven voor deze cursus. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Is deze cursus iets voor jou?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Als je wilt weten hoe de democratische rechtsstaat functioneert en hoe je een actieve rol in de beïnvloeding van de lokale politiek kunt spelen, is deze cursus geschikt voor jou.

Theorie afgewisseld met praktijk

Tijdens vijf avonden met verschillende thema’s wordt theorie afgewisseld met praktische opdrachten. Naast het vergroten van je kennis over politiek in het algemeen en gemeentelijke politiek, versterk je je vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente. Ook kom je er achter op welke manier jij politiek actief kunt worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoet je ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Programma

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die afwisselend plaatsvinden in de gemeentehuizen van Doetinchem, Oude IJsselstreek, Aalten en Oost Gelre. De cursusavonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur en worden verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Het programma ziet er als volgt uit:

Datum Plaats Thema
De cursusavonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur
Woensdag 3 mei Doetinchem Introductie en kennismaking met uitleg over staatsinrichting en gemeentelijke politiek
Woensdag 10 mei Oude IJsselstreek De gemeente en besluitvorming
Woensdag 17 mei Aalten Taken, rollen en instrumenten van de gemeenteraad
Woensdag 24 mei Oost Gelre Lobbyen bij de gemeente
Woensdag 31 mei Doetinchem Debatteren

Daarnaast bezoek je een raadsvergadering en krijg je de kans om een (korte) stage te lopen bij een politieke partij in Doetinchem.

Aanmelden

Als je belangstelling hebt voor deze gratis cursus en ten minste bij vier bijeenkomsten aanwezig kunt zijn, kun je je tot uiterlijk vrijdag 21 april aanmelden door een mail te sturen naar politiekactief@doetinchem.nl. Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer, e-mailadres en een korte motivatie om deel te nemen aan de cursus. Het aantal beschikbare cursusplekken is beperkt. Onze voorkeur gaat uit naar inwoners (met name jongeren) die nu nog niet actief zijn in de lokale politiek, maar wel willen weten wat hun mogelijkheden zijn in hun eigen buurt of in de lokale politiek.

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus kun je contact opnemen met de griffie van de gemeente Doetinchem via telefoonnummer (0314) 399 541 of per mail: politiekactief@doetinchem.nl.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Stadhuis

Raadhuisstraat 2
Postadres: Postbus 9020
7000 HA Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl

afspraak maken melding openbare ruimte

algemeen contactformulier openingstijden 

Openingstijden

Gemeentewinkel

Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl
routebeschrijving

Openingstijden op afspraak

Openingstijden zonder afspraak

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 13.00 uur
Donderdagavond: 17.30 uur - 20.00 uur
(loket bouwen en wonen alleen op afspraak)

Zorgplein

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail zorgplein@doetinchem.nl

Laborijn

Telefoon (0314) 372 500

Meldpunt onderhoud

Havenstraat 80
7005 AG Doetinchem
Telefoon (0314) 377 444
E-mail 444@doetinchem.nl

Brengpunt

Ingang Roerstraat, Doetinchem

Online regelen