Achterhoeks Woonwensen- en Leefbaarheidonderzoek van start

RSS

Actueel bericht, 13 juni 2017

Op 20 juni 2017 start een groot onderzoek naar de woonwensen voor de toekomst en de huidige leefbaarheid in de Achterhoek. Het onderzoek vindt tegelijk plaats in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk en wordt samen met de woningcorporaties en de provincie Gelderland uitgevoerd. 30.000 Achterhoekers ontvangen een uitnodiging om mee te doen. Onderzoekbureau Moventem voert het onderzoek uit.

Met de uitkomsten kunnen de Achterhoekse gemeenteraden nog betere beslissingen nemen over het wonen in de toekomst. Welke aanpassingen van de bestaande woningen zijn nodig? Welke wensen hebben starters op de woningmarkt? Waar en hoe bouwen we nog nieuwe woningen? Begin 2018 staan de resultaten van het onderzoek op de agenda van de gemeenteraad.

Verschillende leeftijdsgroepen

Via een steekproef zijn inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Deze mensen krijgen een brief. Daarin staat een uitnodiging om een aantal vragen te beantwoorden. Dat kan eenvoudig via internet. Ook inwoners die geen persoonlijke uitnodiging ontvangen, kunnen meedoen door naar www.awlo.nl te gaan en hun mailadres achter te laten. Vervolgens ontvangen zij een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen. Deelnemers, die binnen twee weken de vragenlijst invullen, maken kans op een cadeaubon (VVV-bon, iTunes-tegoed of Bol.com kortingscode) van € 20,=.

Hebt u vragen over het onderzoek

Kijkt u dan op www.awlo.nl voor meer informatie. U kunt ook mailen naar info@awlo.nl of bellen met Moventem via (0575) 76 02 27.

Ingrid Lambregts, wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting:

“Om de juiste keuzes te maken op het gebied van wonen is het belangrijk om te weten wat onze inwoners wensen. We willen nu en in de toekomst een gemeente zijn waar het prettig wonen, werken en recreëren is. We weten dat de samenstelling van de bevolking gaat veranderen (meer ouderen, minder jongeren) en het aantal inwoners in totaliteit gaat dalen. Wat betekent dat voor het wonen in de Achterhoek? Hoe ziet u dat, waar hebt u behoefte aan in de toekomst? Uw mening is voor ons zeer belangrijk. Daarom hoop ik van harte dat u tijd wilt vrijmaken voor het beantwoorden van de vragen. Alvast bedankt voor uw waardevolle bijdrage!”

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Stadhuis

Raadhuisstraat 2
Postadres: Postbus 9020
7000 HA Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl

afspraak maken melding openbare ruimte

algemeen contactformulier openingstijden 

Openingstijden

Gemeentewinkel

Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail gemeente@doetinchem.nl
routebeschrijving

Openingstijden op afspraak

Openingstijden zonder afspraak

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 13.00 uur
Donderdagavond: 17.30 uur - 20.00 uur
(loket bouwen en wonen alleen op afspraak)

Zorgplein

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail zorgplein@doetinchem.nl

Laborijn

Telefoon (0314) 372 500

Meldpunt onderhoud

Havenstraat 80
7005 AG Doetinchem
Telefoon (0314) 377 444
E-mail 444@doetinchem.nl

Brengpunt

Ingang Roerstraat, Doetinchem

Online regelen