Door te investeren in het besparen van energie in uw bedrijf kan veel energie worden bespaard. Deze kansen zijn vaak financieel aantrekkelijk. Denk hierbij aan het isoleren van uw bedrijfspand, het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen en het voorzien van zonnepanelen op uw bedrijfsdak.

Commissie DUID

Als gemeente werken we samen met de commissie Duid van de Doetinchemse ondernemersvereniging IG&D . Deze commissie is nauw betrokken bij het verduurzamen van Doetinchemse bedrijven en ondernemingen en houdt zich bezig met bewustwording op dit thema bij de Doetinchemse ondernemers. De commissie doet dit door thema’s en onderwerpen binnen de ondernemersvereniging te agenderen. U kunt bij hen ook zelf thema’s en ideeën aandragen.

Programma Doetinchem onderneemt duurzaam

De commissie DUID voert namens onze gemeente en de provincie het project Doetinchem onderneemt Duurzaam uit. Met dit project krijgt u als ondernemer een gratis energiescan aangeboden, al dan niet aangevuld met een duurzaam ondernemen scan. De scan geeft inzicht in eigen energiebesparingsmogelijkheden en in de bijbehorende investeringen, terugverdientijden en financiële mogelijkheden.

Wettelijk verplichte maatregelen

Als gemeente moeten we handhaven op energiebesparingsmogelijkheden die wettelijk verplicht zijn. Dit doet de OmgevingsDienst Achterhoek (ODA) voor ons. De ODA houdt zich ook bezig met waterbesparing. Verbruikt uw bedrijf meer dan 5.000 m3 water per jaar? Dan bent u ook verplicht om, waar mogelijk, milieumaatregelen te nemen die het waterverbruik verminderen.

Terug naar de startpagina Energie & Duurzaamheid

Hebt u gevonden wat u zocht?