Recycleservice

Foto vrachtwagen recycleserviceEr zijn veel kleine afvalstromen die niet in rolemmers thuishoren. Denk bijvoorbeeld aan frituurvet, harde plastics of kleine elektronische apparaten. Deze spullen of materialen zijn waardevol omdat ze hergebruikt kunnen worden, omdat er energie uit opgewekt kan worden of omdat ze op efficiëntere en goedkopere wijze verwerkt kunnen worden dan ons restafval (verbranding). Buha biedt daarom voor de inwoners van de gemeente Doetinchem een extra service aan: we halen deze stromen op afspraak bij je aan huis op. De Recycleservice maakt het voor jou makkelijk om jouw afval nog beter te scheiden. Daarnaast biedt het de gemeente de kans om deze weer als grondstof in te zetten.

Wat wordt er aan huis opgehaald?

Er zijn verschillende kleine herbruikbare spullen die waardevol hergebruikt kunnen worden. Het afval dat op de lijst Recycleservice (pdf, 1,51 MB) staat wordt bij jou aan huis opgehaald.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je vult je gegevens en die van de afvalstroom in via het digitale formulier Recycleservice om een afspraak te maken (op donderdagen tussen 13.00 en 16.00 uur)
  • Je zorgt ervoor dat alles schoon, hygiënisch, veilig (bijvoorbeeld geen scherpe voorwerpen of asbest), verpakt of gebundeld klaar ligt. Zie lijst Recycleservice (pdf, 1,51 MB) voor specifieke eisen per stroom.
  • Je zorgt ervoor dat je thuis bent op het moment van de afspraak en overhandigt de spullen aan de medewerker die deze bij je komt ophalen.
  • Wij zorgen ervoor dat de ingezamelde afvalstromen nuttig opnieuw worden ingezet.

Maak een afspraak

Kun jij onze grondstoffen gebruiken?

Kun jij als ondernemer, school of dagbestedingsorganisatie gebruik maken van één van de stromen op onze lijst? Of is er een extra stroom die je nuttig in kan zetten? We horen het graag! Neem hiervoor contact op via recycleservice@buha.nl.