Gaat u een nieuwe woning bouwen in Doetinchem? Per 1 juli 2018 ?? is het niet meer mogelijk om een aansluiting te krijgen op het aardgasnet. U zult dus een alternatieve manier voor verwarmen en koken moeten vinden. Velen zijn u inmiddels al voorgegaan. Bekijk voor inspiratie de website van Agem met voorbeelden.

Transitievisie warmte

In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een veelgebruikte keuze voor verwarmen en koken. Daar komt de komende 30 jaar dus verandering in. Niet in één keer, maar geleidelijk en gefaseerd, met een wijkgerichte aanpak. Komend jaar werken we daarvoor eerst een plan uit hóe we dit als gemeente gaan doen. Dit plan heet Transitievisie warmte Doetinchem.

Wijkwarmteplannen

Een wijk verduurzamen en aardgasvrij maken is ingrijpend. Op basis van de Warmtetransitievisie zullen we dan ook per wijk zogenoemde Wijkwarmteplannen gaan maken. Dit doen we samen met inwoners, belangenorganisaties, energiecoöperaties, de netbeheerder en woningcorporaties.

Milieu centraal

Het duurt dus nog wel even voordat bekend is hoe uw wijk van het aardgas afgaat. U heeft dus de tijd om u voor te bereiden. Gebruik die tijd goed: ga isoleren waar dat kan, zorg voor betere ventilatie met minder tocht en laat alvast slim leidingen of stroomdraden trekken. Op de website van Milieu Centraal vindt u praktische informatie.

Terug naar de startpagina Energie & Duurzaamheid

Hebt u gevonden wat u zocht?