Nieuwsbericht 27 juli 2023

Woonwijk Wijnbergen krijgt in het najaar een groot, nieuw hondenlosloopgebied zonder opruimplicht. Door werkzaamheden in woongebied De Kwekerij sluiten we het hondenlosloopgebied dat er nu ligt.

In de wijk Wijnbergen ontwikkelen we een nieuw gebied met woningen: De Kwekerij. Voor deze ontwikkeling vinden nu voorbereidingen plaats. Hiervoor is het nodig om het hondenlosloopgebied in Wijnbergen aan te passen, zodat bouwverkeer, hondenbezitters en hun viervoeters veilig in het gebied terecht kunnen.

Op 15 augustus sluiten we het hondenlosloopgebied dat er nu ligt

Dit geven we aan met borden op verschillende plekken rondom het hondenlosloopgebied. Hondenbezitters kunnen vanaf dan terecht in het oorspronkelijke losloopgebied in de oude stadskwekerij aan de Torontostraat.

In november leggen we het grote, vernieuwde hondenlosloopgebied aan

Dit gebied wordt maar liefst 3000 vierkante meter groot en ligt tussen de Kapperskolkweg en de Kapperskolk. We planten er een dubbele haag omheen, zodat het gebied past in de groene omgeving. Een dubbele haag voorkomt ook dat honden weg kunnen lopen. In het nieuwe gebied zal geen opruimplicht gelden. We richten het in met paden, bankjes, beplanting en een zandbak voor de viervoeters. 

Ga terug naar de pagina Wijnbergen De Kwekerij.